Komentovaná prehliadka výstavy egyptskej expedície

 

Organizátor

Slovenský dom v Bruseli

Belgicko Belgicko (10 000 krajanov)

Miesto realizácie

Musée Art & Histoire, Parc du Cinquantenaire 10, 1000 Bruxelles

Belgicko Belgicko (10 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 22.5.2023 do 27.5.2023

Oblasť

Kultúra

 
 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Slovenský dom v Bruseli pozýva krajanov na komentovanú prehliadku výstavy Egyptské expedície. Sprevádzať bude výtvarníčka, sochárka a krajanská aktivistka Denisa Olexova Bogdalikova. Podujatie určené dospelým aj deťom sa uskutoční v Múzeu umenia a histórie (Musée Art & Histoire, Parc du Cinquantenaire 10, 1000 Bruxelles) v sobotu 27. mája 2023 o 14:00 hod. Podujatie organizujú Generálny konzulát SR a Prázdninová Akadémia v Bruseli.

Denisa Olexová Bogdalíková študovala na VŠVU a VŠMU v Bratislave. Venuje sa soche, maľbe, aj dokumentaristike. V Bruseli je členkou medzinárodnej umeleckej skupiny Umelci bez hraníc. Na Slovensku sa venovala aj pedagogickej činnosti, dobrovoľníctvu, práci s deťmi, komunálnej politike v Gajaroch na rodnom Záhorí. Občiansky a krajansky sa angažuje aj v Bruseli.

Výstava Egyptské expedície rozpráva príbeh dvoch storočí fascinujúcich archeologických objavov v krajine faraónov a vzniku egyptskej zbierky známeho bruselského Múzea umenia a histórie. Združuje takmer 200 predmetov z tejto prestížnej zbierky.

 
Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Belgicko z oblasti Vládna organizácia

Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.

Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com